AER2020 10e etappe De langste SpecialStage 500 km

De 10e etappe: TIDJIKJA / IDINI: 601 km
Assistentie : 0 km
Verbinding: Tidjikja / El Kouaz: 77 km
SpeciaStage: El Kouaz / Aoulegat: 500 km
Verbinding naar bivak: El Kouaz / Idini: 23 km

De 10e etappe is er een met de langste SpecialStage, 500 km, van deze Africa Eco Race rally. De landschappen zullen opnieuw adembenemend zijn met z’n 90% aan zand. Het zal weer flink ploeteren worden en de navigatie zal essentieel zijn, en het zal noodzakelijk zijn om waakzaam te zijn en het verloop van het routeboek te volgen om niet op een verkeerde route te komen.

Verslag

De cabincrew is inmiddels weer in het bivak. Vanaf 250km is de etappe geneutraliseerd omdat er veel motorrijders in de problemen waren gekomen. Nog geen foto’s van de track ontvangen, maar wel deze sprekende foto’s bij de neutralisatie.
Onze mannen hebben onderweg nog wel een koelwater lekkage moeten oplossen en tot 2x toe hebben zij de scheppen moeten gebruiken om weer verder te kunnen komen.

Etappe 10 is anders verlopen dan verwacht. Halverwege is de etappe geneutraliseerd omdat er heel veel motorrijder medische assistentie nodig had. De veiligheid van de andere coureurs kon niet worden gewaarborgd vandaar de beslissing om te neutraliseren.

 

Foto’s

#AfricaEcoRace #AER2020 #TheRaceToDakar #DAKAR #AfricaRace

Live Tracking
Volg op onze live timing/tracking pagina waar zij zitten op het parcours.

Nu bijgewerkt voor de Africa Eco Race

Africa Eco Race
Sponsors
VVRS in aktie voor
Dakar
Morocco Desert Ch.