Lamboo

Lamboo-logo

Als zoon en kleinzoon van carrosseriebouwers startte Joost Lamboo in 1957 zijn eigen carrosseriefabriek. Met medewerkers die hart voor hun vak hadden verwierf hij spoedig een uitstekende reputatie in de sector. Maatwerk en kwaliteit stonden vanaf het begin hoog in het vaandel, wat resulteerde in een speciale restauratie opdracht voor de “Gouden koets”. Ook groeide het bedrijf een aantal keer uit z’n behuizing, waarna het bedrijf na een aantal omzwervingen in Pijnacker en Zevenhuizen uiteindelijk weer in Zoetermeer terecht kwam. Maar het pand aan de Fokkerstraat werd uiteindelijk te klein en onpraktisch. Vandaar dat Lamboo verhuisde naar de Koperstraat, waar het sinds 1988 zit gevestigd met de afdeling Repair, waarna ook Specials Sales snel volgde zodat alle bedrijfsonderdelen op 1 locatie gevestigd zijn.

De producten volgden de ontwikkelingen in de markt, zo werden er in het begin wagens en koetsen gemaakt waarna de eerste echte vrachtwagens volgden. Hieronder ziet u een aantal zwart-wit afbeeldingen van van vroeger. Helaas is er door de jaren heen veel documentatie kwijtgeraakt, daarom ziet u een klein gedeelte, onder andere de eerste vrachtwagens voor Iglo en Nutricia.

Door verschillende ontwikkelingen op de carrosseriemarkt, veranderden ook de wagens die bij Lamboo gebouwd werden. Van de oude karren en vrachtwagens hierboven, naar de kleurenafbeeldingen hieronder. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van producten uit de rijke geschiedenis van Lamboo.
Enzovoort, enzovoort. Al onze huidige producten vindt u op onze site!

Heden

Lamboo Groep B.V. is een van de grootste carrosseriebouwers in Nederland, bestaande uit de afdelingen Lamboo Repair, Lamboo Carrosserie en Lamboo Specials Sales. Hierdoor kan het bedrijf aan alle wensen voldoen. De moderne en uitgebreidde reparatiewerkplaats kan alles weer als nieuw herstellen. De carrosserie afdeling is in staat om elke wagen te bouwen die een klant kan wensen. Lamboo Specials Sales is er voor mobiele presentatieruimten en medische units.

Webiste | Lamboo

Lamboo-web

Live Tracking
Volg op onze live timing/tracking pagina waar zij zitten op het parcours.

Nu bijgewerkt voor de Africa Eco Race

Africa Eco Race
Sponsors
VVRS in aktie voor
Dakar
Morocco Desert Ch.