Breslau Rallye 2022

Volg hieronder van dag tot dag de ontwikkelingen in deze rally. 

Op naar de start

De laatste rally, de Fenix Rally in Tunesië, ligt al weer 3 maanden achter ons en we zijn weer toe aan een nieuw toe, de Breaslau Rallye in Polen.
De afgelopen periode hebben we, na wat sponsor en andere activiteiten, weer hard gewerkt aan de truck om haar helemaal fit te krijgen aan de startstreep.
Vorig jaar hebben we een keurige derde plaats behaald. dat met het debuut van de Scania truck. We mogen wel zeggen dat die zich heeft bewezen. We zijn benieuwd wat er dit jaar voor ons in zit.
We kunnen deze rally niet met onze vertrouwde en vakkundige crew in de cabine en en bivak service beschikken. We hebben deze rally een beetje moeten switchen.
Zo is Michel in de cabine deze keer er niet bij. Michel wordt vervangen door Bert van Donkelaar, iemand die zijn sporen al verdiend heeft in de rally en waar wij volledig op kunnen vertrouwen. In het bivak zullen ze het zonder Bart en Rob moeten doen. Met 2 monteurs minder in het bivak zou te gek zijn en daarom komt Kees Vis ons versterken welke geen onbekende voor Aad is.

24/25-06-2022 Op naar Polen

Vroeg in de ochtend op 24-6 is het team is vertrokken naar Polen voor de Rallye Breslau
In de middag komen zij daar al aan beginnen ze gelijk met de opbouw van het bivak want de administratieve keuring kunnen zij al gelijk doorlopen. Daarna naar de technische keuring welke morgen zal gebeuren.
Technische keuring is ook goed gekeurd. Het team is klaar, nu wachten op… morgen!

26-06-2022 Showstart en Proloog

Marco verteld over de eerste briefing, gisteravond, die hij heeft gehad met daarin belangrijke informatie over de rally.
Vandaag de showstart en de proloog om de startpositie te bepalen Aad vertelt over hoe de kwalificatie is verlopen.
Bert neemt ons mee wat de monteurs doen als de rallytruck weer terug is in het bivak?

27-06-2022 LEG 1

LS: 58.29 km
SS: 126.82 km
Total: 185.11 km

Na een zij, gisteren, een goede kwalificatie hebben gereden mogen ze vandaag als 2e truck in hun klassement starten.

Arie vertelt wat zij doen in het bivak zodra de rallytruck naar de start vertrekt.

Leg 1 bestaat uit 3 etappes. Het was lastig navigeren. Ondanks een foutje in het roadbook heeft Marco toch zijn weg gevonden. Tussen etappe 2 en 3 zag de cabin crew dat er een bladveer gebroken was. Omdat er niet geserviced mocht worden, moesten ze met de gebroken bladveer starten. Daarna ging de truck op 5 pitten in plaats van 6 lopen. Kortom “rustig” de etappe uitrijden…
Aad laat in het filmpje zien hoe dik de gebroken bladveer is.

28-06-2022 LEG 2

LS: 62.48 km
SS: 125.30 km
Total: 187.78 km
Het was een moeilijke dag. Navigeren was moeilijk. Veel zoeken naar de juiste punten. Hierdoor veel tijd verloren. Daarbij kwam ook dat de intercoolerpijp gescheurd was waardoor de truck veel minder vermogen had. Dat werd een uitdaging in het mule zand…

.

29-06-2022 LEG 3

LS: 75.46 km
SS: 165.05 km
Total: 240.51 km
Ondertussen is de verhuizing van bivak 1 naar bivak 2 is ingezet. Onderweg wordt de truck gelost om vanaf daar te starten.
Na het verplaatsten van het bivak, blijft het nog lang onduidelijk of er nog gestart gaat worden…
Richard maakt extra lampen op de truck voor het geval dat er toch nog in het donker gereden gaat worden.
Na lang wachten, gaat het dan toch nog gebeuren…
Vandaag geen 2 etappes, maar gelukkig toch nog 1 etappe die verreden kan worden.

30-06-2022 LEG 4

LS: 76.35 km
SS: 164.88 km
Total: 241.23 km
Tijdens deze rally heeft Michel zijn stoeltje afgestaan aan Bert van Donkelaar.
Kees Vis is nu de chauffeur van Brutus. Uiteraard, net als de monteurs en Rachel een belangrijke pion in ons team. Hij legt zelf uit waarom.
Buiten het besturen van Brutus om, helpt hij ook mee met het sleutelen
De nachtetappe is volbracht! Helaas begaven de extra lampen het waardoor het zicht door mist en stof zeer beperkt werd. Toch alle waypoints te pakken gehad, maar helaas wel veel tijd ingeleverd.
De monteurs hebben de truck inmiddels klaar staan voor de laatste etappe.

01-07-2022 LEG 5

Total: +/- 70 km
Elk pionnetje binnen ons team is belangrijk. Op iedere positie staat een persoon welke we niet kunnen missen. Iedereen hebben we in beeld gebracht, op 1 persoon na. Ze is het minste in beeld, we mogen haar niet overslaan, want ook zij vervult een belangrijke rol binnen ons team. Rachel is de regelateur tijdens de rally. Maakt niet uit wat er moet gebeuren of worden geregeld. Rachel pakt het op en stopt pas als het klaar is. Chapeau voor Rachel!!!
Goedemorgen! Gisteravond vertrokken vanuit Polen. Het allerlaatste “bivak” wordt weer afgebroken om verder naar huis te rijden.
Het was een enerverende week en het thuisfront zal overladen worden met verhalen.

#breslau #breslaurallye #scania #brutus #daf #rally #dakar