Het begint bijna eentonig te worden maar ook etappe 10 verliep voor het team boven verwachting. De lastige navigatie was misschien wel de grootste uitdaging.

“De special ging weer super!” verteld Aad “de enige technische uitdaging was een scheur in een band die Sebastiaan goed op druk kon houden en waar we gelukkig wel mee door konden rijden. Het nieuwe navigeren is wel een stuk moeilijker dan vorig jaar. Het is echt soms zoeken naar een spelt in een hooiberg, en heeft ons in 1 geval veel extra tijd gekost. We merken wel dat eigenlijk iedereen daar last van heeft. Gelukkig blijkt ook nu weer dat Jos een geweldige navigator is en daardoor kan ik mij echt goed concentreren op het parcours en dat was wel nodig. Het was een zeer technische route met veel gehobbel en gestuiter.”

Deze dag kregen de mannen ook weer te maken met hoge temperaturen maar gelukkig werkte onder deze omstandigheden Aad zijn Hyperkewl koelvest van TechNiche Benelux heel goed! “De hitte van de eerste dagen was zelfs voor het koelvest te veel. Hier is hier ook nog wel goed warm, maar nu heb ik er echt profijt van.”

Er staan nog 2 etappes op het programma voordat Buenos Aires wordt bereikt. “Ik realiseer mij misschien nu nog wel meer dat het nog niet is afgelopen. We hebben aan het mogelijke uitvallen van het Rainbowteam, waarmee we samenwerken in de assistentie, maar zeker onze ervaringen van vorig jaar kunnen zien dat de rally pas klaar is als je daadwerkelijk in Buenos Aires op tijd arriveert. Desalniettemin verheugen wij ons nog wel op een paar mooie etappes!”