De voorlaatste etappe in deze Dakar was zeker geen eenvoudige en had nog wat verrassingen te bieden. “We begonnen goed en hebben nog 2 trucks losgetrokken. Daarna kwam ik in de feshfesh zelf vast te staan in een diepe geul. Uiteindelijk hebben Boucou en Firemen Dakarteam samen mij los kunnen trekken.”

De afgelopen dagen eisen wel hun tol en de enorme verbindingsroute tussen de twee specials was voor Aad, Jos en Bas een hele opgave. “In de wedstrijd gaat voel je je fit en gedreven maar die verbindingsroute is zo saai en eentonig daar slaat de vermoeidheid toe. Bas heeft toen een stuk gereden maar ook hij had er last van en daarom besloten even te stoppen. En dat bleek een goeie beslissing. Eenmaal in de tweede special die we vanaf boven op een berg starten, gingen we al hobbelend naar beneden en kwam ik gelijk weer in een lekker ritme en dit tweede deel ging weer heerlijk. Meer weet ik er eigenlijk niet over te vertellen.”

Aad is onder de indruk van hun plaats in het klassement. “Ik ben er eigenlijk niet mee bezig en nog steeds is het allerbelangrijkste dat we Buenos Aires halen. Maar dat het zo goed zou gaan had ik echt nooit verwacht! Ik ben echt super trots op ons hele team die het deze Dakar tot nu toe al zwaarder hebben gehad dan mogelijk is.”