Etappe 3: Het gaat niet vanzelf, maar het gaat wel goed!

De derde etappe is de eerste bijltjesdag geworden voor deze Dakar. Waar de Nederlanders, vooral in het truckklassement, de eerste 2 dagen een serieuze rol van betekenis speelden met een mooie dagoverwinning voor Martin van der Brink, hadden veel Nederlanders gisteren -vooral technische- problemen.
Maar onze mannen beschikken over veel veerkracht en konden hun positie in het klassement handhaven.

De dag begon in ieder geval niet goed voor Aad. “Ik had weer niet geslapen en eigenlijk ook niet gegeten en voelde mij niet lekker. De hitte was echt niet normaal.”
De temperatuur voor hun vertrek uit het bivak was al opgelopen tot boven de 50graden, maar dat zou in ieder geval vanaf vandaag gaan veranderen volgens Aad.
“We gingen vandaag de hoogte in en dat betekend lagere temperaturen.”
De special bestond vandaag uit 2 delen die voor de trucks veel korter waren dan voor de Auto’s en motoren.
“In het eerste deel zat heel veel zand en hebben we 1 keer vastgestaan en dat koste ons gelijk heel wat plekken op dat moment.” De mannen konden uiteindelijk wel door en het tweede deel van de special ging heel goed.
“We gingen als een raket en hebben zelfs anderhalf uur in het donker moeten rijden op hoge snelheid en dat ging uitstekend!
We hebben toen weer aardig wat plekken terug kunnen pakken en uiteindelijke onze positie in het klassement kunnen vasthouden en dat voelt goed!”
Bij binnenkomst in het bivak voelde Aad zich weer goed en heeft hij weer goed gegeten. “Ik zat er echt even doorheen gisteren maar voel mij nu weer helemaal goed en verheug me alweer op de volgende etappe.”

foto’s: Condor Media