We hebben eindelijk contact gehad met Aad over zijn ervaringen van de vierde etappe.

Aad voelde zich, nadat hij eerder veel last heeft gehad van de enorme hitte, in de aangenamere temperaturen waar ze nu verbleven een stuk beter!
“Je kunt je geen voorstelling maken hoe warm het was. Ik voel me nu gewoon weer fit. Door onder andere de hitte maar ook de uitdagendere etappes is deze Dakar al een stuk zwaarder dan vorig jaar”.

Volgens Aad was er al vooraf veel te doen over deze etappe
“Er werd de afgelopen dagen al regelmatig gespeculeerd over deze vierde etappe. Eerder had de organisatie als gezegd dat de deelnemers in het begin van de etappe de kans kregen om de eigenlijke duinenroute te mijden en er om heen te rijden, waarbij ze dan wel 12 uur straftijd kregen. Om het nog spannender te maken werd ons ook verteld dat als men in het donker bij het laatste checkpoint kwam men daar moest blijven overnachten en pas de volgende ochtend een stempel kregen en door mochten naar het bivak. Je gaat je dan wel afvragen hoe zwaar het dan wel niet zal zijn, maar wij waren het er eigenlijk wel over eens dat we gewoon de echte etappe zouden gaan rijden.”

En dat bleek uiteindelijk goed uit te pakken. De volgers via internet werden echter wat zenuwachtig toen de doorkomst bij de eerste waypoints lang op zich liet wachten.
“In het begin hebben we wat verloren omdat we moesten zoeken naar een waypoint maar eigenlijk is dat het enige. De rest van de etappe ging gewoon heel goed. Ik heb me alleen een beetje duizelig gevoeld door de hoogte, maar ook dit viel mee en heeft ons niet belemmert om uiteindelijk zelfs een beetje te kunnen stijgen in het klassement!”