De eerste ingekorte dag van de Marathon etappe hebben Aad van Velsen, Jos Schotanus en Sebastiaan Haverkamp moeten ploegen door zand en modder.

“Het ging vandaag super!” verteld Aad, “We hebben een hele goeie special kunnen rijden en hebben maar heel even vast gezeten. Meer kan ik er eigenlijk niet over vertellen.”

Er waren wel veel andere deelnemers in de problemen. “We hebben dan ook hier en daar wel geholpen maar veel werden ook al geholpen en zoals ik al eerder zei; als je meer naar voren start, zitten er ook meer deelnemers achter je, al dan niet met problemen, maar die kom je gewoon niet tegen. Zo kan ik wat meer mijn eigen wedstrijd rijden en dat voelt goed.”

De mannen moesten het doen zonder assistentie in het Bivak. “De assistentieploeg zit nu in een bivak in Tupiza. Zij kregen bij vertrek uit La Paz net als wij normaal krijgen, een tijdkaart en dus een beperkte tijd om in dat bivak aan te komen. Zo wil de organisatie voorkomen dat ze toch stiekem iemand helpen. Wij hebben gelukkig geen problemen gehad en na wat regulier onderhoud, lekker gegeten en bij tijds naar bed. Smink Rallysport had ook een goeie dag maar het Rainbowtruckteam heeft veel problemen gehad. meer weet ik daar nog niet over. Morgen wordt een lange dag, al is de special voor ons trucks wel een behoorlijk stuk ingekort.”