De etappe begint tussen 2 bergen gelijk met een duinenpartij. Dan volgt een listige passage door een kloof en een vlakte daarna volgen duinen die geleidelijk moeilijker en moeilijker worden. De navigatoren moeten hier heel goed de kompaskoersen opvolgen anders raken ze het spoor bijster en verliezen dan veel tijd. Na CP3 wordt het wat eenvoudiger richting de finish.

route animatie: Rob Steltman AV Media

Race verslag

“Het was niet verantwoord om zo de etappe te rijden”

Bij het wegrijden uit het bivak voelt Aad dat het niet goed zit met de besturing. “Hij stuurde niet goed terug en dat werd richting- en na de start erger. In de cabine waren wij het er over eens: dit moeten we niet doen. We hadden ons verheugd op een dag waar we waarschijnlijk best goed hadden kunnen doen als we zo de verhalen horen in het bivak. Veiligheid gaat voor alles”

Een maal op weg naar het bivak treffen de mannen hun eigen servicetruck met de cabine omhoog. Probleempje met de koelleiding. “En toen waren wij ineens de snelle assistentie!”vertelt Aad “laten wij nou precies die slang bij ons hebben. Gefixt en toen snel naar het bivak. Ondertussen is het probleem door onze geweldige monteurs opgelost en mogen we morgen weer starten”