De elfde etappe is de laatste echte etappe maar we hebben de moeilijkste passages achter ons gelaten. We passeren wel duinen maar het is vooral ook zaak voor de navigatoren om nog even scherp te blijven om niet alsnog onnodig tijd te verliezen. We sluiten af met een verbinding waarbij de de grens overgaan naar Senegal voordat we in het oude station van Saint Louis waar het laatste Bivak zal zijn.

route animatie: Rob Steltman AV Media

Race verslag

“We konden er nog 1 keer voor gaan en dat hebben we gedaan!”
Het was voor Aad een bittere pil dat hij de vorige etappe zoveel tijd heeft verloren door de problemen met de besturing. Maar de monteurs hebben opnieuw een geweldige prestatie geleverd en hebben de truck weer zo klaargemaakt dat Aad, Jos en Emiel de laatste echte etappe er weer voor konden gaan. “Het zou de laatste echte wedstrijd etappe zijn voordat we op zondag naar de finish gaan in Dakar.” vertelt Aad “Dus wilde ik heel graag er nog even goed voor gaan zitten en een goeie etappe rijden.En dat is gelukt! Ik ben heel blij met mijn monteurs die mij het vertrouwen hebben kunnen geven dat de truck voor deze laatste etappe weer veilig en in competitieve conditie is.
Het ging echt hard vandaag. Zelf zo hard dat ik mij moest inhouden anders zouden de banden te warm worden. Vandaag was onze snelste dag!”
Bij de finish en in het bivak in Saint Louis was er de ontlading bij de deelnemers en teams en was het tijd voor een feestje. De rallytruck is in parc fermé gezet en zal morgen de laatste special van 22 kilometer rijden om over de finish te komen bij het Roze Meer in Dakar!