Woensdag 3 januari: de tweede etappe van de Africa Eco Race. totaal 478km waarvan 443 km special.

Vandaag krijgen Aad, Jos en Emiel hun eerst echt serieuze etappe voor de kiezen. De special is maar liefst 443 lang en die begint en eindigd in de buurt van het Bivak.
De etappe begint vlakbij de beroemde Erg Chebbi een mooie duinenzee van 30 km lang die op zich niet moeilijk is maar als je pech hebt en je moet scheppen verlies je wel veel tijd. Totaal passeren ze vandaag 7 duinenzeeën en bestaat de rest van de route uit gravel en zandtracks. Richting de finish krijgen ze nog te maken met stenen. Hier is het vooral zaak geconcentreerd te blijven om niet lek te rijden op scherpe stenen.
En na een korte verbinding van slechts 7 km arriveren ze in het bivak bij Agdar.

videoanimatie: Rob Steltman AV Media

De zwaarste en langste etappe ooit voor Aad!
Alles zat er in duinen, stenen, keien, gaten rivierbeddingen met los zand en ook snelle pistes.
“Het waren in ieder geval veel duinen” vertelt Aad.”We reden min of meer door bekent terrein wat we in eerdere rally’s in Marokko al hebben gehad. 2 grote duinpartijen waarvan de langste 34km en daarnaast nog heel veel kleine duinen. De laatste 5km duinen waren lastig door de laagstaande zon. Met de zon voor je kijk je dan tegen een donkere helling en wordt het gokken”.
Deze editie is Emiel mee als monteur naast Jos als navigator in de rallytruck. “Ik ben heel blij met de samenwerking in de cabine, die is gewoon briljant.”vertelt Aad “het enige minpuntje is dat we, doordat we zo goed hard kunnen doorrijden of beter gezegd knallen en vliegen, mijn schouderblessure wat meer aanwezig is qua pijn, maar dat zal mij niet dwarszitten de komende dagen.”

Voor Michel, Arie, Stefan en natuurlijk Rachel was het niet de meest boeiende 422km verbindingsroute.
Ze hebben onderweg de dieseltanks van Brutus vol gegooid en kunnen dus ook Aad weer van diesel voorzien voor morgen. Het werken vanuit de assistentietruck gaat prima en ook het opbouwen van het bivak verloopt soepel. Vandaag werd de vriezer gevuld met waterzakken zodat ze in de rallycabine de komende warme dagen kunnen beschikken over redelijk koud drinkwater.

foto’s Rallymaniacs Alessio Corradini Rachel Rietveld

 

Een mooi audioverslag van Aad voor Rallymaniacs over de lange 2de etappe!