De derde etappe in de Africa Eco Race is ook 400 km lang.
Deze etappe heeft echter wel een primeur! voor het eerst in de rally zal er worden gestart in het bivak en ook de verbinding na de special is slechts 7km.
Echter is de special ook weer een hele lange. Hij is voor een groot gedeelte wel wat makkelijker te navigeren dan de tweede etappe omdat het vooral veel duidelijke sporen zijn door een mooi bergengebied. Ook komen ze langs veel militaire posten en gaan ze over vlaktes. Er kan hard worden gereden maar tegen het einde van de etappe wordt de navigatie wat uitdagender.

route animatie: Rob Steltman AV Media

Raceverslag

“Na de derde etappe zonder echte problemen en vooral een lekker tempo kan je wel stellen dat het goed gaat”

Aad van Velsen heeft het naar zijn zin. “Vandaag was dan wel 400km maar totaal niet te vergelijken met gisteren. Het was een mooie en vooral snelle dag met veel variatie in het parcours. De kers op de taart was een heel lang stuk fesh fesh (poederzand). Daar konden we continue 150km/u rijden geweldig!”
Ze lagen lang op een 6de/7de plek maar toen kwamen ze Elisabeth Jacintho tegen die zichzelf met de truck had ingegraven. “we hebben haar er uit getrokken maar dat ging niet vanzelf. Haar eerste lint brak en met het tweede lint sleepte we haar los en trokken we haar tot een hardere ondergrond.
Als geluk bij een ongeluk zagen we toen dat door het hustebutsen de reservebanden en luchtkussen waren losgeraakt. Die hebben we uiteraard weer vastgezet. Anders waren we ze misschien wel verloren.
Toen gingen we weer vol gas naar de finish. Het heeft ons wel een plekje gekost”

Het assistentieteam in Brutus had een prima verbindingsroute en kwamen in de middag in het bivak aan. Daar werd snel het bivak opgebouwd en niet veel later stonden Aad, Jos en Emiel al voor hun neus.

Nog steeds gaat het prima met de truck maar natuurlijk is er altijd wel een dingetje. Het gaat per slot van rekening heel hard op off road pistes. Zo was er een slot stuk, een lek(je) in de tank en zaten er stenen tussen de velg, maar volgens Emiel valt dat allemaal wel mee.

Foto’s etappe Alessio Corradini Bivak foto’s Rachel Rietveld