De tweede week van de Africa Eco Race begint met een verbindingsroute om de grens te passeren naar Mauritanië. Bijzonder is het 15 km lange stuk niemandsland tussen de beide landen waar de deelnemers doorheen moeten. Zodra ze over de grens zijn verandert het landschap drastisch en beginnen ze aan de special van 211km. Deze special is volledig off-road over zandpaden met aan het eind een pittige duinenpartij. Onderweg passeren zij de beroemde spoorlijn van de kust van Mauritanië naar het oosten.
De finish van de etappe is 10 km van het bivak in Chami.

route animatie: Rob Steltman AV Media

Race verslag

“We hebben vooral gedaan wat we de afgelopen week ook hebben gedaan.”

We hebben een kort bericht gekregen over de eerste etappe in Mauritanië.
“We moesten vandaag de grens over naar Mauritanië voordat we aan de etappe begonnen.” verteld Aad. “Dat ging allemaal zo snel dat we 4 uur te vroeg bij de start van de proef waren. Dus maar even een dutje doen.”
Vanaf het moment dat ze Mauritanië binnen reden was het gelijk anders. “Er is hier echt helemaal niets! Je komt vrijwel niemand tegen en dat is even wennen.”
Over de etappe kan Aad kort zijn. “We weten ondertussen dat we goed door kunnen rijden en toch het materiaal heel kunnen houden dus dat hebben we dan maar weer gedaan. Het was vandaag alleen maar zand en aan het eind een aantal duinen met kamelengras dus hobbelden we nu over het gras in plaats van stenen.”
Morgen is de eerste dag van een marathon etappe waarbij ze tussen de etappes niet aan de truck mogen sleutelen. “Vanavond gaan we ons goed voorbereiden. We krijgen eerst een etappe van weer bijna 500 km, dat is al pittig, en dan niet sleutelen in het bivak. We moeten dus weer ons gezonde verstand gebruiken want de komende dagen kan wel eens het verschil gaan maken.”