Op dinsdag begint en eindigd de etappe in Chami en het is de eerste dag van een marathon etappe. Dat betekent dat de voertuigen aan het einde van de etappe moeten worden geparkeerd in parc fermé en mag er die nacht niet aan worden gesleuteld. Ze rijden dus een dubbele etappe zonder assistentie. Het is dus zaak om behouden te rijden omdat je de woensdag, etappe 8, ook nog moet rijden zonder dat je service hebt kunnen plegen.
Etappe 7 is ook nog eens de één na langste etappe van deze rally -486 km- en het parcours bestaat voor het grootste gedeelte uit zandpaden en pistes waar de navigator heel nauwkeurig op kompaskoersen moet gaan rijden. Aan het einde zit nog een moeilijke duinenpartij met kamelengras wat een hoop gehobbel kan geven.

route animatie: Rob Steltman AV Media

Race verslag

“Deze keer moesten we echt uitstappen; een lekke band”

Aad, Jos en Emiel hebben het eerste deel van de marathon etappe achter de rug. “We zaten vrijwel gelijk na de start in ons ritme totdat we dit keer echt moesten stoppen en uitstappen: een lekke band.” vertelt Aad “De eerste keer dat we een band hebben moeten wisselen in de etappe. Maar ook dat gaat gewoon prima samen en daarna konden we het ritme weer oppakken.” Aad geniet van het rijden “het was een waanzinnig mooi en gevarieerd parcours. Heel veel zand, snelle stukken, hobbelen over kamelengras en mooie duinen. Het wordt misschien wat eentonig dat ik het zeg maar het ging eigenlijk weer gewoon goed.” De truck staat nu in Parc Fermé. “Op het laatste verbindingsstuk hebben we nog even gestopt om de vetspuit nog even onder de auto door te halen want nu mogen we niet meer aan sleutelen vannacht. Morgen beginnen de echt serieuze duinen! Daar kijk ik naar uit!”

Voor de assistentieploeg was het een echte rustdag en hebben ze de kans gehad om de rallytruck in actie te zien en aan te moedigen! “Alle gereedschappen en materialen zijn al ingepakt dus gaan we waarschijnlijk de grootste verhalen horen als de mannen vertellen hoe goed het wel niet ging!” vertelt Rachel.

Foto’s Alessio Corradini Rallymaniacs en Rachel Rietveld