Africa Eco Race
2 januari: etappe 2
La Momie – Agdal
Verbinding 2,5 km
SPECIAL: 431 KM

De starttijd van #403: 10:31

Na een waarschijnlijk koude nacht krijgen de mannen vandaag een serieuze etappe voor de kiezen met een voor de rally nieuwe duinenpartij en route. Dit moet goed te doen zijn voor ervaren navigators is de verwachting. De lange special eindigt in het bivak.

Race verslag

Aad heeft het prima naar zijn zin in de tweede etappe. De truck doet het goed en ook in de cabine gaat het uitstekend. Maar dan tijdens een kompaskoers maken ze de verkeerde keuze tijdens een Y splitsing. Het gevolg; heel veel tijdverlies. Dus als ze weer op het goede spoor zitten gaat het vol gas en maken ze zeker tijd goed in een heerlijke duinenpartij.
Kortom goed slapen en morgen opnieuw beginnen.

Waar onze rallycrew iedere dag voor een nieuwe uitdaging staat, stond ons assistentieteam gisteren tijdens de verbinding van Nador naar La Momie ook voor een uitdaging… Gisteren onderweg was Brutus gestrand. Zie hierover het filmpje op FaceBook Gelukkig kwam het Blauwe Schatje nog langs. Daarna was er werk aan de winkel in het bivak. Zoals elke dag moet de checklist voor het Blauwe Schatje weer worden nagelopen. Pas als alles aangevinkt is en op orde is, is de assistentie klaar. Soms zijn ze de hele nacht bezig, soms zijn ze op tijd klaar en kunnen zij genieten van een (zeer) korte nachtrust…

Interview, sfeer en dronebeelden: Tim Buitenhuis en montage: Rob Steltman

Foto’s

Rallymaniacs Alessio CorradiniTim Buitenhuis en
Rachel Rietveld