Etappe 7 **onder voorbehoud van wijzigingen**
Van Chami naar Chami
Totaal 501km
SPECIAL 480KM

Door problemen met de helikopters, die verplicht tijdens de etappe moeten kunnen vliegen in geval van acute medische zorg, zal de etappe worden aangepast. Meer nieuws volgt.

Er zal worden gereden en direct na de start krijgen de deelnemers te maken met kamelengras. En dat betekent veel gehobbel en harde klappen voor het materiaal. Maar daarna volgen de onmetelijke en zachte duinen van Mauritanië. Het is vooral ook voor de navigatoren zaak om scherp te blijven om geen onnodige omwegen toe hoeven maken door vrijwel onbegaanbaar terrein. Het oorspronkelijke marathon bivak waarbij de deelnemers na deze etappe geen assistentie zouden hebben is volgens de laatste berichten gecancelled.

Race verslag

Aad van Velsen heeft het buitengewoon naar zijn zin. De toegestane snelheidslimiet van 150km per uur werd vandaag wel heel vaak gehaald en dan zijn het Blauwe Schatje en de Crew Harry Oosting en Marco Siemons echt in hun element. Nog steeds nul problemen met de auto en ook in de cabine is de sfeer goed, dat geldt voor het hele team Arie Verhagen, Rob van Rijswijk, Rachel Rietveld en Michel van Velsen trouwens.
Het was jammer dat ze op een hele lullige plek even hebben vastgestaan.
Bekijk het verhaal van Aad over etappe 7 met weer hele mooie rijbeelden in de duinen.
En vraag die Anton Giesen een paar dagen geleden heeft gesteld wordt door Aad beantwoord. Kijken dus!

Met dank aan Tim Buitenhuis Rallymaniacs en Rob Steltman van Rob Steltman AV Media

 

Foto’s

Rallymaniacs Alessio CorradiniTim Buitenhuis en
Rachel Rietveld