Etappe 9 – 10 januari
Van Amodjar naar Amodjar
SPECIAL: 374 km
Totaal: 482 km

Starttijd #403: 10.53uur

Dit wordt opnieuw een zware etappe die min of meer hetzelfde is als vorig jaar maar nu gereden wordt in omgekeerde richting. Nadat men via de verbinding over een stenenroute bij de start is aangekomen wordt men tijdens de etappe getraceerd op de mooiste duinen van Mauritanië. Alles onder het toeziend “blauwe oog van Afrika”. Een bijzondere natuurlocatie in Afrika die vanuit de ruimte prima is te zien (check op google of in de livetracking ) De deelnemers zullen meer oog hebben voor de special.

Race verslag

Etappe 9 is anders gelopen dan gehoopt. Maar onze mannen zijn op eigen krachten gefinisht!!!
Voor de eerste keer in deze rally kampten zij met technische problemen.
Al vroeg in de etappe raakte het Blauwe Schatje zijn vermogen kwijt. Bleken de bouten van de turbo afgebroken. Na wat MacGyveren gingen Aad van Velsen, Harry Oosting en Marco Siemons met zo’n 60% vermogen verder. Later brak er een achteraandrijfas die zijn sporen met schade achter liet. Op 60% vermogen, 3 aangedreven wielen en in het donker hebben zij het laatste stuk duinen getrotseerd…
De monteurs Rob van Rijswijk Arie Verhagen en Michel van Velsen kunnen vannacht flink aan de bak. Rachel Rietveld zal ook zeker haar steentje bijdragen!

Met dank aan Tim Buitenhuis Rallymaniacs en Rob Steltman van Rob Steltman AV Media

Foto’s

Rallymaniacs Alessio CorradiniTim Buitenhuis en
Rachel Rietveld