15 januari 2020:
De 8e etappe: AIDZIDINE / TIDJIKJA: 450 km
Assistentie : 389 km
Verbinding: 3 km
SpeciaStage: Aidzidine / Tidjikja: 429 km
Verbinding naar bivak: Tidjikja / Bivouac: 18 km

De start van deze zeer mooie 8e etappe is volledig nieuw met zandsporen tot de Tifoujar-pas, vervolgens met een zeer stenig ondergrond tot het dorp Maaden. Dan komt de afdaling in de witte vallei met aan het einde een relatief moeilijke doorgang van duinen. De SpecialStage van 429 km gaat dan verder via verschillende droge rivierbeddingen naar de pas van Elnouk. Vanaf daar zal het een gedeelte zijn dat nog nooit eerder door de Rally is gebruikt, deels off-track door prachtige landschappen. Tot het einde zal het relatief een hardere ondergrond zijn maar navigatie zal erg moeilijk zijn vanwege de afwezigheid van sporen omdat niemand ooit in deze sector heeft gereden.

 

Verslag

Etappe 8 was een zware voor onze cabincrew.
Ze zijn vannacht om 2 uur binnen gekomen, en hadden 1x vast gestaan. Daarna Noel Essers overeind getrokken. Toen gingen ze over een duin heen en brak er een aandrijfas rechts voor dus trok de auto naar rechts richting een gat maar gelukkig kon Aad de auto nog een soort van tegen een andere duin aan zetten anders lagen ze op de kant. Na veel scheppen en proberen (ze wisten nog niet dat de as gebroken was) had Noel ze iets los getrokken en hebben ze het aandrijf asje gedemonteerd en daarna op een vlak stuk de nieuwe gemonteerd. De laatste 175 km waaronder ook duinen in het donker gereden.

Hier nog een bericht vanuit het bivak voordat ze binnen waren. De assistentie staat klaar in het bivak, maar de rallytruck laat op zich wachten. Hij heeft lang stil gestaan op de track. Waarschijnlijk met pech of hulp verlenen bij een ander team. Er is geen medische assistentie aangevraagd.

Het was flink buffelen voor Rob, Arie, Bart en Rachel, maar ze hebben het weer geflikt!!! ????????
De truck was na een zeer zware etappe pas om 1.00 uur (lokale tijd) in het bivak.
Op dit moment is de truck weer onderweg!

Foto’s

#AfricaEcoRace #AER2020 #TheRaceToDakar #DAKAR #AfricaRace