In Le Dakar 2017 zitten we natuurlijk allemaal met spanning uit te kijken naar de verrichtingen van Aad, Jos en Bas. Maar om hun in de wedstrijd te houden zijn er dagelijks een behoorlijke groep mensen en materiaal onderweg van Bivak Naar Bivak.
We stellen ze even aan u voor:
Allereerst zijn dit onze eigen monteurs Jan Den Hartog, Arie Verhagen en Charl Luiten en natuurlijk onze persdame Rachel Rietveld.
Omdat we als groep onderweg zijn samen met Smink Rallysport en het Rainbowtruckteam en de materiaal assistentie van GInaf Rally Service GRS) zijn we incl. coureurs met 22 man. Naast de monteurs van Smink en Rainbow, is er een algemene teammanager namens Ginaf Rally Service, de altijd opgewekte Iginio Voorhorst en voor de technische coördinatie de dakarmonteur veteraan Jan van Holland. En dan hebben we nog Bakkenist Sjaak Coppes die verantwoordelijk is voor het beheer van de assistentietruck.
Om al deze mensen en het materiaal van bivak naar bivak te vervoeren zijn er 4 voertuigen mee. Allereerst de 6×6 Ginaf assistentietruck van GRS en de 6×6 Gniaf assistentietruck van Smink Rally Sport, de Nissan Navarro beschikbaar gesteld door VB-Airsuspension BV en de Dodge Ram Assistance truck welke beschikbaar is gesteld door het Black Ram team.
De komende weken krijgen ook zij te maken met alle ontberingen die deze Dakar kenmerken zoals extreme hoogte, extreme hitte, ja zelfs extreme kou, korte nachten en lange ritten van bivak naar bivak.
We wensen ze heel veel succes en de verhalen zullen volgen.

Foto’s Rachel Rietveld