Na een week waar vooral het weer en de hoogte een grote rol hebben gespeeld in het verloop van de rally, is het een geweldige prestatie van ons debuterende team dat zij de rustdag in Salta hebben bereikt. Maar ook de laatste etappe voor de rustdag had volgens Aad weer de nodige uitdagingen.

We hadden weer een goeie dag en totaal 800km afgelegd. Wel hebben we voor het eerst vast gestaan in de bagger, de truck viel nog net niet om. Wat een blubber en baggerzooi! maar gelukkig was hulp snel ter plaatse en zijn we er uit gesjord. Ondertussen stonden daar zo’n zes deelnemers ook vast en samen hebben we ze er uit getrokken en konden we weer verder. Het gaf ons een goed gevoel toen we de finish van de special hadden bereikt. We hebben ten slotte de eerste week van deze Dakar volbracht!

Maar eenmaal in het bivak hadden we een ander probleem. Vrijwel alle assistentie voertuigen, die oorspronkelijk al een dag van 21 uur voor de boeg hadden zijn op de route tegengehouden omdat de weg en een brug overspoeld werden door een kolkende rivier. Dus we kwamen in een vrijwel leeg bivak aan en dat betekent dat we ook geen slaapspullen hadden.  We hebben toen met z’n drieën maar besloten naar het hotel te gaan waar mijn vrouw Nicoline, onze thuismonteur Arie en een aantal van onze sponsoren en fans verbleven. Daar gaan we nu maar even genieten van een goeie nachtrust. We hopen dat onze servicecrew morgen snel in het bivak zijn, want we moeten echt wel wat onderhoud gaan doen om weer startklaar te zijn voor de tweede week van de rally. We hebben er zin in!