Etappe 12 was maar 64km, maar we weten van vorig jaar dat de laatste etappe toch nog een behoorlijke druk kan zetten op het behalen van de finish.

Maar gelukkig niet dit jaar en een vrijwel probleemloze Dakar werd met het afronden van deze special, bekroont met een 25ste plaats in het truckklassement en een rit langs het podium. “Dit was voor mij een Dakar waar je qua wedstrijd alleen maar van kan dromen.” vertelt Aad “De truck deed het echt geweldig en samen met Jos Schotanus en Sebastiaan Haverkamp hebben we het goed naar ons zin gehad! Natuurlijk was het zwaar. Zeker de eerste dagen was de hitte zwaar en de laatste dagen met de eindeloze verbindingen hadden we serieus last van de vermoeidheid. Maar we hebben het gehaald en hoe.”

De assistentieploeg met Arie, Jan, Charl en Rachel hebben het misschien nog wel zwaarder gehad. “De omstandigheden waar onze assisitentie ploeg mee te maken heeft gehad waren echt bizar. Onbereikbare en ondergelopen bivaks, ijle lucht en kou hebben veel van hun gevraagd. Ik ben enorm trots op hun doorzettingsvermogen!”

Nu deze Dakar rally zo succesvol is afgesloten, wordt er door Aad natuurlijk al wel nagedacht over de toekomst. “We gaan in de komende weken besluiten of we in april de Marokko Dessert Challenge kunnen gaan rijden in Marokko en we willen natuurlijk weer kunnen starten in de Dakar rally van volgend jaar. Gelukkig hebben we in ieder geval een goeie truck en geweldig team. Echter staat of vallen alle toekomstplannen met voldoende financiële middelen. We zijn dan ook onze sponsoren heel erg dankbaar voor hun bijdrage aan dit succes en hopen dat dit resultaat hun vertrouwen geeft in onze toekomst.”