Zojuist zijn Aad, Jos en Bas gearriveerd in het bivak van La Rioja na een zware etappe. Een geweldige prestatie zeker als je ziet dat er heel veel deelnemers groete problemen hebben gehad. Rachel heeft de mannen geïnterviewd toen ze in het bivak arriveerden.
Aad is tevreden “Het was een zware etappe met veel bergen en duinen maar we zijn er goed doorgekomen. Het laatste stuk was het donker en dan doorrijden in eigenlijk niet te doen, maar we wilden hem perse uitrijden en zijn samen met het team van Van Tilburg het laatste stuk in in het donker rijden. Alleen is dat gewoon levensgevaarlijk.”
Jos heeft dus moeten navigeren in het donker “We hebben gelukkig hele goeie lampen op de auto, maar je moet vooral de sporen volgen en doordat we samen met Van Tilburg reden hebben we steeds bij een moeilijke passage op elkaar gewacht en zo zijn we naar de finish en het bivak gereden.”
Bas heeft het op zich niet zo druk gehad. “Ik ben er een paar keer uit geweest om te kijken waar we heen moesten maar voor de rest viel het wel mee.”
Hoe voelt Aad zich na de afgelopen twee zware dagen. “Toen we gisteren de reparaties deden toen de auto weer op zijn wielen stond moest ik even bijkomen en ben door de vermoeidheid en hitte even out geweest. Dat was niets ernstigs maar zo’s dag is gewoon heel zwaar. Maar vanmorgen waren we weer fris en fruitig en de truck ook, dus zijn we met een goed gevoel aan deze etappe begonnen. En het is gewoon goed gegaan. We zijn weer binnen en de truck ziet er er goed uit en heeft geen echte problemen.”
Nog drie etappes hebben onze mannen te gaan.