De voorlaatste etappe zou de mannen vanuit het extreem warme San Juan weer terugbrengen naar het eerder bezochte bivak van Villa Carlos Paz, totaal maar liefst866km. Daarvoor moesten voordat ze de special bereikten maar liefs 500 km verbinding rijden.

“Het bivak van San Juan is echt bloedheet. ’s nachts is het er nog steeds 35graden” verteld Aad “Maar ik heb weer eens een redelijke nacht gehad en 6 uur kunnen slapen. We hadden er weer zin in. Je ziet in het bivak steeds meer deelnemers wegvallen en dan ben je blij als je er nog bij bent en verbijt je de pijn en vermoeidheid want het zijn nog maar 2 dagen!”

Maar op de verbindingsroute naar de etappe van vandaag krijgen onze mannen een probleem en is het nog maar de vraag ze de start van de special kunnen halen.

“Onderweg naar de special ging ineens de turbo kapot. We moesten dit gloeiend hete ding in recordtijd proberen te vervangen anders waren we niet op tijd bij de start en was het over en uit. Gelukkig hadden we een reserve turbo bij ons en kregen we van een aantal andere deelnemers hulp. Dan ben je blij dat je eerder in de rally ook deze mannen uit lastige situaties hebt geholpen, want dan willen ze ook jou wel helpen.

Het was echt heel spannend, maar gelukkig waren we echt net op tijd bij de start, het scheelde maar 5 minuten of we lagen eruit!

De etappe zelf ging verder helemaal goed. We hebben weer lekker gereden en ook deze finish weer gehaald! En wat blijkt; ik hoor zojuist dat we zelfs een Kamaz achter ons gelaten! Haha!

We zijn nu allemaal moe en verrot. Nu zorgen dat we weer even goed slapen, ons eigen goed opladen en focussen want morgen, de laatste dag, is nog best een serieuze special van 180km”