Op zaterdag 16 januari was de laatste etappe van Le Dakar 2016. Het leek een niet al te moeilijke maar wel lange rit te gaan worden, met uiteindelijk het podium!

Een paar uur geleden heb ik Aad gesproken en was hij al wel weer een beetje bijgekomen van het avontuur en vertelde over de laatste dag.

“We hadden er zin in maar waren ons ook bewust dat we ook deze laatste dag wel nog een redelijk lange etappe moesten rijden van 180km en daarna nog ruim 400km verbinding voordat we het podium zouden bereiken in Rosario. We vertrokken op tijd en zijn behouden aan de proef begonnen, aankomen was onze opdracht.

Alle motoren, auto’s en een deel van de trucks waren ons al voorgegaan en dat zorgde ervoor dat een nat smal pad veranderd was in een onbegaanbare modderpoel waar wij muurvast in vast kwamen te zitten. Het was onmogelijk voor ons en de rest van de deelnemers om de proef uit te rijden. De organisatie heeft toen de proef geneutraliseerd en werden wij als gefinisht vermeld. Maar voor ons was het nog niet voorbij. Met veel moeite zijn we uit de blubber gesleept en via een omweg pas heel laat in Rosario aangekomen. Kortom: #Dakar2016 hebben we uitgereden!!!!!

De huldiging was al voorbij, dat was wel een domper, maar dat maakt nu niet meer uit. Wij zijn er trots op dat wij ons doel hebben bereikt en vieren ons feestje, want deze Dakar nemen ze ons niet meer af!”

Het team maakt zich nu op voor de terugreis en zal dinsdagavond gehuldigd gaan worden in Stompwijk, waarbij iedereen welkom is. Locatie en tijdstip worden vandaag op onze site en facebook bekent gemaakt.

Het laatste woord uit Argentinië is van Aad:

“Een droom is uitgekomen” verteld Aad “En dit resultaat had ik onmogelijk kunnen bereiken zonder mijn geweldige team en al onze sponsoren. Iedereen waanzinnig bedankt!”