Nadat het team na de kerst is vertrokken naar Zuid Amerika is uiteindelijk op 29 December iedereen gearriveerd in Asuncion, Paraguay. Hoewel een deel van het team rechtstreeks hier naar toe is gereisd, is Aad met een deel van het team gereisd via Buenos Aires om de voertuigen op te halen. De rit Naar Paraguay zou van hieruit ruim 1200km zijn en in twee dagen worden gereden. Maar vooral de tweede dag ging niet vanzelf volgens Aad…”wij waren om 8.00uur vertrokken voor de rit van zo’n 600km. Je zou zeggen dat dat wel in zo’n 8 uur zou moeten kunnen. Nou, normaal wel, maar niet over deze wegen en lastige grensovergang. Dat werd dus 12uur.
We hebben deze twee dagen al weer een heel bijzonder landschap, weersomstandigheden en contrasten gezien, ongelofelijk!”
Het team staat op een mooie plek in het bivak (parc assistance) waar wij de komende dagen tot aan de start nog de laatste puntjes op de i zetten aan de truck.
Het is in Asuncion overdag 40 graden en de rest van het team, dat hier op de29ste veilig is gearriveerd, had al wat tijd gehad om in de zon te lopen dus toen de truck arriveerde waren zij al druk met de aftersun in de weer.

30 december was de eerste dag dat het team de laatste werkzaamheden aan de truck kon uitvoeren voordat deze gekeurd gaat worden.
In de ochtend zijn de werkzaamheden met elkaar besproken en is iedereen aan de gang gegaan.
Volgens Aad gaan de voorbereidingen prima “De truck is bijna klaar voor de keuring op 1 januari. We hebben nieuwe banden gemonteerd en alles gecontroleerd en gesmeerd en dan gaan we op zaterdag nog even een testritje maken.
Iedereen heeft hard gewerkt en het was voor het grootste deel van de dag heel erg heet en benauwd. Aan het einde van de dag kwam er ineens een hoosbui waarbij het hele bivak verzoop!”

Hoewel de keuring oorspronkelijk op 1 januari al om 08.00uur gepland stond– iets waar je natuurlijk na oud en nieuw niet direct naar uitkijkt qua tijd- mochten ze gelukkig al op zaterdagmiddag gekeurd worden.

Volgens Aad kwam dit even goed uit “De organisatie was ons goed gezind en konden we vandaag nog in de middag gekeurd worden en… we zijn goedgekeurd! Ook het Rainbowtruckteam team is goedgekeurd en alleen Smink Rallysport moet morgenochtend nog een stukje.
Dat betekend dat we lekker Oud en Nieuw gaan vieren en morgen een beetje kunnen uitslapen.”

Op de planning van 1 januari staan de deelnemersbriefing van de organisatie en de podiumceremonie. Daarna vertrekken we op 2 januari voor de eerste echte etappe!