Vol spanning hebben we moeten wachten tot we het goede bericht kregen dat Aad, Jos en Bas uiteindelijk met meer dan 6 uur achterstand op de leider het bivak van Belén weer hadden bereikt. Bij de Dakar uitzending van RTLGP van gisteren zagen we dat ze op hun kant lagen en kon men nog niet zeggen hoe de dag voor hun zou gaan eindigen. Zojuist heeft Aad contact met ons gehad en verteld wat ze allemaal hebben beleefd.
“Het was een echte Dakar proef en we hadden het goed naar ons zin. Echter op een gegeven moment brak de truck uit, raakte een steen en heel langzaam vielen we op onze kant. Veel deelnemers zaten al voor ons dus de hulp was beperkt. De Unimog van Offringa en Dubois heeft geprobeerd om ons recht te trekken echter zonder succes. Later werden we overeind getrokken door een truck van het Belgische team van Ingels. We hadden echter wel een paar reparaties te doen zoals het vervangen van een motorsteun en nog een aantal andere zaken. En dat alles bij een temperatuur van meer dan 40graden. Dat hebben we wel gemerkt.
Uiteindelijk konden we weer verder gegaan, maar hadden problemen met ons banden controle systeem en merkten pas laat dat we een lekke voorband hadden. Uiteindelijk hebben we het bivak op eigen kracht bereikt. Dat de proef was ingekort vonden we in dit geval niet erg. Veel andere teams die wij ook de afgelopen dagen hebben geholpen waren blij dat we er waren en nieuwsgierig hoe het ging. Ik was kapot en ben daarna gelijk gaan slapen want vandaag staat weer een uitdagende proef op het programma met ook weer pittige duinen.
Onze monteurs Jos en Bas hebben met wat hulp er weer voor gezorgd dat we vandaag weer aan de start verschijnen. Ik heb veel respect voor hun inzet toewijding! We gaan er weer voor!”

We zijn er met z’n allen trots op dat we nog steeds mee doen en dit natuurlijk ook dankzij de steun van onze sponsoren.