Dakar 2016 komt maar met moeite op gang en de weersomstandigheden veranderen net zo drastisch als de etappe. De ingekorte etappe van vandaag werd voor de trucks door een weggespoelde piste nog verder ingekort.

“Vandaag was weer een zware dag” vertelt Aad. “Eerst reden we over spek gladde bagger, daarna een mooi snel stuk, toen fes fes(heel dun zand met vaak heel veel stof) met diepe kuilen en tot slot in noodweer naar de een compleet verzopen bivak. Het is in het bivak koud, nat en er is onweer. De monteurs moeten in de stromende regen met hun voeten in het water sleutelen. Echt een drama. Ik hoop dat we nog wel even goed kunnen slapen want woensdag begint voor ons de marathon etappe. Dat betekent dat we aankomende nacht geen service kunnen en mogen doen aan de truck. Onze monteurs en servicetrucks vertrekken vandaag al naar het bivak in Bolivia waar wij als het goed is, morgenavond pas aankomen. Als alles doorgaat rijden we de komende dagen stukken op extreem grootte hoogte tot wel 4400meter.

Het is voor Aad nog niet de Dakar die hij er zich van had voorgesteld, maar het gaat tot nu toe gewoon goed. “We hebben het naar ons zin en blijven lachen.”