De vierde etappe is er één voor de echte grote jongens! Navigeren en een track op hoog niveau! Waar men nog rustig zal beginnen in rivierbeddingen, liggen de uitdagingen in het klimmen van de heuvels met spannende afdalingen. De koersdirecteur heeft een route gevonden welke nog nooit voor een rally gebruikt is.

Het is stoffig, stenig en men komt ook nog fesh-fesh tegen.

Midden in de etappe, betreed men de militaire zone met zijn vele checkpoints. Er volgt een track met veel hobbels en dit gaat door tot na de brandstofstop. De track wordt dan wat meer zanderig dan steenachtig. De snelste voertuigen zullen de voertuigen met de beste veringen en schokdempers zijn. Ook het navigeren zal erg uitdagend zijn. In het laatste deel van de etappe wordt wat vloeiender met kronkelende paden in de heuvels en een lange, mooie vallei die puur rijplezier zal bieden. Wanneer men het asfalt zal oversteken wacht er een interessante verrassing op de deelnemers. Deelnemers die hier voor het donker zijn, hebben hier hun voordeel. Kortom: een lange, moeilijke dag vol met uitdagingen op het gebied van autorijden en navigeren.

Bericht vanuit het bivak: ‘De mannen zijn weer binnen en de kofferbak is wederom dicht gebleven.’ Deze etappe is weer zonder problemen voltooid.