In etappe 7 de laatste duinen van deze rally en dan ook wel hele pittige duinen voor de dappere rijders. Men begint met de noord-zuid kruising van Marokko’s hoogste duinen, Erg Chebbi. Vanaf hier verandert de CAP koers naar het noorden en rijdt men via een lange en zeer zanderige pad naar de vlaktes van de Hamada, dicht bij Algerijnse grens. Hier verandert de track en wordt het steeds rotsachtiger. Na een stuk asfalt gaat men verder op de grindpaden van het Plateau de Rekkam. Prachtige vlaktes en valleien, pure WRC en stuifplezier van start tot finish!

Na de onfortuinlijke 6e etappe met de schade aan de cabine ophanging hebben onze mannen in het bivak weer geweldig werk geleverd om de cabine en zijn ophanging weer raceklaar te krijgen. Toppers zijn het! Het feit dat we het laatste deel van de etappe over het asfalt hebben gereden, plus het missen van waypoints, heeft veel straftijd opgeleverd. Maar al heel veel deelnemers hebben problemen gehad en dan blijkt dat we nog steeds een beetje zicht hebben op ons eerste doel en dat is niet lager eindigen dan ons startnummer. Dat is 17 en we staan daar dicht bij. Hoeveel precies is nog niet duidelijk. We zijn overigens het enige truckteam zonder lekke banden!!

“Vandaag weer heerlijk door de duinen gereden! We hebben wel zo’n 50 auto’s en 7 trucks ingehaald! Ook nog heel even vast gestaan maar wat hulp gehad van lokalen bij het scheppen!” Kortom weer een prima etappe! Op naar de laatste. Nog 1 keer knallen!