De afgelopen dagen hebben Aad, Jos en Bas het niet gemakkelijk gehad. Lange, zware en vooral warme dagen maar ook korte nachten hebben, zoals we eerder hebben gelezen zeker hun impact gehad. Maar -en dat weten de mannen ook- dat is Dakar!

Onze bivakmonteurs Jos Haverkamp en Charl Luiten daarentegen hebben weer hele andere ervaringen gehad. Ten eerste leggen zij ook elke dag vrijwel het zelfde aantal kilometers af om van bivak naar bivak te komen. Maar voor hun begint het werk pas als Aad in het bivak arriveert. En dat is regelmatig later op de avond. Dit betekent dat Jos en Charl dan pas aan de gang kunnen en, afhankelijk van eventuele schade of technische uitdagingen, doorgaat totdat Aad, Jos en Bas met de truck weer het bivak uitrijden naar de volgende etappe. En is dat normaal gesproken de volgende ochtend. Na etappe 10 hebben de monteurs zelfs tot 4 uur ’s nachts moeten wachten tot de truck in het bivak was en hadden ze maar 2,5 uur de tijd om hem weer klaar te maken voor vertrek.

Deze Dakar heeft zich ook in het bivak gekenmerkt door extreme regen, zandstormen, extreme hitte, kou, lange afstanden en toch ook veel wachten maar Charl en Jos hebben laten zien dat ze er alles voor doen om de Truck in de rally te houden.

Een diepe buiging voor onze monteurs Charl Luiten en Jos Haverkamp!