Zaterdag 2 januari is het Van Velsen Rally Sport team uit Stompwijk over het startpodium gereden in Buenos Aires en begonnen aan de zwaarste rally ter wereld: Le Dakar.

In de afgelopen week is het team vertrokken naar Zuid-Amerika en hebben ze hun rallytruck opgehaald in de haven van Buenos Aires. “Het werd tijd” verteld coureur en teameigenaar Aad van Velsen. “In de afgelopen maand hebben we echt de dagen afgeteld tot ons vertrek. Je bent enkel nog bezig om de laatste zaken te regelen en vooral veel trainen in de sportschool.”

Het team heeft in Buenos Aires nog een technische en administratieve keuring ondergaan waar ze zonder problemen doorheen zijn gekomen en de truck verder klaargemaakt voor de start. “We hebben er heel veel zin in en gaan er alles aan doen om ons doel -het halen van de finish- te bereiken.” De rally kent elk jaar een heel groot aantal uitvallers en voor veel deelnemers – maar ook voor het team van Aad- is uitrijden al een prestatie op zich. “In de rally krijgen we te maken met extreem lange afstanden, lange dagen, weinig slaap en uitdagende pistes. Het is dus zaak goed ons verstand te gebruiken en samen met navigator Jos Schotanus en monteur Sebastiaan Haverkamp elke dag de uitdagingen te overwinnen.” Het team beschikt verder in de rally over twee eigen monteurs en een perschef.

Van 2 tot en met 16 januari wordt er totaal meer dan 9300 km afgelegd door Argentinië en Bolivia. Het team doet mee in het Truck klassement met een GINAF Rally truck met startnummer 542.

VelsenRallySprt 1 bron Rallymaniacs Foto “Rallymaniacs”