Op 4 Januari 2020 zal in Monaco het team van Aad van Velsen, voor de derde keer op rij, met de GINAF rallytruck aan de start verschijnen van de Africa Eco Race 2020, de oude Parijs-Dakarroute. De race die na 6500 km door Marokko, Mauritanïe en Senegal zal finishen aan het beroemde Lac Rose in Dakar. Dit jaar zal voor het eerst Ziggo Sport met Olav Mol, Jack Plooij en Rob Steltman dagelijks vanuit de rally verslag doen van deze zwaarste rally van Africa.

In de tot feestzaal omgebouwde werkplaats van het team in Stompwijk konden afgelopen zaterdag de sponsoren en vrienden van het team onder andere kennismaken met de teambezetting voor de komende rally. Alle Nederlandse deelnemers waren aanwezig om elkaar beter te leren kennen. Zij werden door de organisatie van de Africa Eco Race bij monde van Niels Hartzman, op de hoogte gebracht van het laatste nieuws over de route en etappes.

Het wordt voor Van Velsen Rally Sport de achtste rally en de derde deelname aan de Africa Eco Race, dit jaar met een aangepaste cabinecrew. Naast Aad van Velsen als coureur zal dit jaar Marco Siemons plaatsnemen op de navigatieplek. In het afgelopen jaar zat hij in de rallytruck als monteur maar verheugd zich op deze nieuwe uitdaging . De monteursplek zal dit jaar worden bezet door Michel van Velsen, de zoon van Aad. De afgelopen jaren was hij de chauffeur op de assisitentietruck “Brutus” en vaak ook als monteur werkzaam in het bivak. Aad van Velsen heeft veel vertrouwen in deze cabinecrew. “Ik heb heel veel vertrouwen in Marco als navigator. Hij heeft er alles aan gedaan om zijn kennis hierover te optimaliseren en daarnaast is hij ook nog eens een uitstekend monteur, met mijn zoon daarnaast als monteur op de truck kunnen we eventuele technische uitdagingen onderweg prima aanpakken.” Aad van Velsen heeft startnummer 404 gekregen van de organisatie omdat hij vorig jaar als vierde is geëindigd. Hij hoopt dat zijn kennis over het parcours, zijn cabinecrew maar ook het werk aan zijn fysieke conditie zijn kansen op een podium vergroten. Dit kan natuurlijk niet zonder de support van zijn servicecrew waar dit jaar Bart Versteegen, ervaren vrachtwagenmonteur, de plaats van Michel heeft overgenomen. Met Arie Verhagen, Rob van Rijswijk en Rachel Rietveld, als teammanager tijdens de rally, zullen zij de service verlenen aan de rallytruck in de bivaks.

De organisator van de rally, meervoudig Dakar winnaar, Jean Louis Schlesser en zijn zoon en medeorganisator Anthony konden niet aanwezig zijn maar hadden deze avond nog wel een persoonlijke boodschap opgenomen voor de aanwezigen. Niels Hatzman kon namens hen een uitgebreide uitleg geven over de nieuwe route van dit jaar met heel veel nieuwe uitdagingen onder andere in de duinen van Mauritanië.

Tot slot kon Olav Mol, vooral bekent als Formule 1 commentator, met veel enthousiasme vertellen wat Ziggo Sport gaat uitzenden van de rally. Olav is groot ‘Dakar’ liefhebber vooral toen deze nog in Afrika werd verreden. In die tijd maakte hij onderdeel uit van het MAN team waarmee Hans Stacey in 2007 winnaar werd bij de trucks. Hij is acht keer met het MAN, later VEKA, team mee geweest.
De uitzendingen starten op 7 januari welke te zien zal zijn om 23u bij Ziggo Sport en voor Ziggo Sport abonnees om 22.30u op Ziggo Sport Racing. Een dag later staat dit verslag rond 13 uur op YouTube. Olav Mol “We nemen de kijker mee in de rally waarbij je de echte rally sfeer ervaart met indrukwekkende rijbeelden en de ervaringen van de deelnemers en hun teamleden”.