Hoewel het team nog maar net bijgekomen is van Dakar 2017 heeft Aad van Velsen besloten om in april deel te gaan nemen aan de Morocco Dessert Challenge. Een rally van 7 dagen over routes van de oorspronkelijke Parijs-Dakar rally in Afrika.

“Dit is een rally die qua etappes behoorlijk lijkt op de Dakar rally die wij hebben gereden in Zuid-Amerika” vertelt Aad. “Er zijn mooie duinen maar ook veel uitdagingen op rij- en navigatie gebied en als ik verder door wil ontwikkelen is het noodzakelijk dat ik zoveel mogelijk wedstrijdkilometers maak. We hebben in de afgelopen Dakar rally een geweldig resultaat gehaald waar ik vooraf voor zou hebben getekend. Maar, ik denk dat er onder andere in het zand nog veel tijdwinst te behalen valt door meer ervaring en dat zou weer een voordeel kunnen zijn voor eventueel volgend jaar. “

De beslissing voor deelname volgt al vrij snel na de afgelopen Dakarrally. “De truck is nog onderweg terug op de boot, maar om zeker te zijn van deelname aan de Morocco Dessert Challenge moest er snel geschakeld worden ook in verband met reserveringen voor o.a. vliegtickets, de bootovertocht naar Marokko, hotels, enz. Het alternatief was de Silkway Rally van Moskou naar Beijing in juli, maar dat is voor mij een veel te drukke periode op de zaak dus dat was uitgesloten.
Ik heb de afgelopen weken behoorlijk wat afwegingen moeten maken en niet in het minst de financiële haalbaarheid berekenen, want ook deelname aan deze rally vraagt een serieus budget. Ik ben dan ook erg blij met wat extra steun van mijn sponsoren. Er zal ook veel media-aandacht zijn voor deze rally.”

Het team zal in ieder geval in een iets gewijzigde samenstelling gaan deelnemen. “Om persoonlijke redenen hebben we afscheid moeten nemen van een paar teamleden. Dat is jammer maar je moet goed begrijpen dat dit team, wat kan bestaan door de inzet van vrijwilligers, het gehele jaar veel vrije tijd en toewijding vraagt van zowel het teamlid als natuurlijk ook de mensen om hem heen. Inmiddels heb ik een paar nieuwe teamleden aan het team toegevoegd. Dat betekent dat ik in de truck naast Jos Schotanus (navigator) ook de zeer ervaren Gerard van Veenendaal bij me zal hebben als monteur. Hij heeft al heel veel jaren Dakar ervaring en is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van mijn truck. Daarnaast zal onder andere mijn zoon Michel, nu in opleiding voor vrachtwagenmonteur, in het bivak gaan sleutelen naast Arie Verhagen.”
Deze rally zal ook ons teamlid Rob Steltman (sportverslaggever) mee gaan om vanuit Marokko de media van zoveel mogelijk beeldmateriaal te voorzien. Ook zullen de vrouw en dochter van Aad van Velsen mee gaan voor hand- en spandiensten in het bivak. “Normaal gesproken gaan wij in deze periode altijd met het gezin op vakantie en dat, in combinatie met deze rally, is dat natuurlijk een beetje te veel van het goede. Echter kwamen zij zelf met dit idee. Het zal voor hen wel even wennen zijn in een tentje in plaats van een all-inclusive maar ik weet zeker dat we een geweldige tijd gaan beleven. Deze rally nemen we zeer serieus en gaan ook hier weer voor het maximale resultaat.”

De Morocco Dessert Challenge is van 16 tot en met 23 april

Foto’s Condor Media