Tijdens de exclusieve afterparty voor de sponsors heeft Van Velsen Rally Sport team bekent gemaakt om ook komend jaar deel te gaan nemen aan de Dakar rally. Daarbij heeft team ook de intentie om te gaan deelnemen aan de Libya Rally 2017 in Marokko.

In hun debuutjaar heeft het eerste Dakar truck team uit Zuid-Holland het voor elkaar gekregen om de Dakar rally, de zwaarste rally ter wereld, uit te rijden. Mede door het aantal uitvallers al een prestatie op zich. Teameigenaar Aad van Velsen is trots op de prestatie van zijn team: “Het was een enorme uitdaging en we hebben er hard voor moeten knokken maar we hebben dit met elkaar gepresteerd.”

In de afgelopen 2 maanden heeft Aad met alle teamleden geëvalueerd. “Ik wilde weten hoe iedereen het had ervaren en op basis daarvan gaan beslissen wat we in het komend jaar gaan doen. Zonder uitzondering waren ze positief en hebben ze aangegeven ook het komend jaar samen door te willen gaan. Dat is natuurlijk geweldig.” Ook onze sponsors hebben tijdens de afterparty vrijwel allemaal toegezegd ook het komend jaar het team weer te sponsoren. “Onze sponsors bepalen in belangrijke mate de mogelijkheden van ons team. Ze zijn enthousiast en dankzij hun bijdrage kunnen we ons goed gaan voorbereiden.”

De Dakar start in januari 2017 en voordat het zover is moet er nog wel het één en ander gebeuren. “De truck heeft gelukkig niet al te veel te lijden gehad maar wel hebben we een aantal zaken die we willen gaan aanpassen” verteld Aad, “Tijdens de rally kom je er al achter dat het soms handiger is om dingen in de toekomst anders te monteren of te verbeteren. We hebben al een aantal concrete plannen die we in de komende maanden gaan uitvoeren.” Er wordt dan ook al weer regelmatig door het team gesleuteld in Stompwijk.

Daarnaast hoopt Aad ook dat hij voldoende sponsorbudget bij elkaar krijgt om de komende rally een extra monteur en een eigen 4 x 4 assistentie auto mee te nemen. “We hebben gemerkt dat een extra monteur de werkdruk wat kan verlagen en dat is in de rally essentieel om de finish te kunnen halen. Daarnaast zorgt een eigen 4 x 4 voor meer bewegingsvrijheid voor de monteurs en maakt het tevens mogelijk dat we voor nieuws en foto’s gebruik kunnen gaan maken van communicatiemogelijkheden buiten het bivak. Ook dat is namelijk belangrijk want we hebben ervaren dat onze berichten op social media vaak door meer dan 10.000 mensen was gelezen. Dat was veel meer dan gedacht.”

Op 30 april aanstaande is er een unieke kans om de truck in actie te zien op het strand van Katwijk. Tijdens dit evenement is er zelf de mogelijkheid om een rondje mee te rijden.