Van Velsen Rally Sport was de grote winnaar in de categorie sportteam 2016 bij de afgelopen sportverkiezing.  Aad van Velsen, captain en coureur van het team, geeft een nadere toelichting over de succesformule.

,,We zijn een sterk team dat elke keer weer het maximale probeert te presteren”, zei hij. ,,Dit lukt alleen maar door samen te werken en door op elkaar te leren bouwen. De coureur is degene die de truck bestuurt. Hetgeen waar hij verantwoording over heeft, is de versnellingspook en de “trappers” (gas, rem en koppeling). Al het andere werk is voor de monteur. Naast de coureur zit de navigator, degene die de coureur de juiste weg wijst. Ook aanwezig in de truck is de hiervoor genoemde monteur. De monteur zorgt voor alle overige reilen en zeilen rondom en in de truck. Wanneer de truck zijn route heeft afgelegd en aankomt bij het bivak, staan er andere leden van het team klaar”.

,,De andere monteurs staan in het bivak klaar om zo snel mogelijk ervoor te zorgen dat de truck weer gereed is voor de volgende dag, wanneer er weer een nieuwe etappe plaatsvindt”, vervolgt Aad van Velsen. ,De teambegeleidster is degene die alles en iedereen in de juiste banen leidt. De rally’s zijn zo zwaar, dat iedereen aan het einde hiervan gesloopt is. Fysiek en emotioneel. Onze teambegeleidster weet hier precies mee om te gaan en zorgt dat iedereen weer in de kortste keren met beide benen op de grond staat’’.

Er zijn ook thuisblijvers die een grote rol spelen binnen het team. Deze teamleden gaan niet mee op de avontuurlijke rally’s, maar hebben thuis veel verantwoordelijkheden ,,De ‘thuisblijvers’ zorgen ervoor dat het mediacircuit goed geregeld is”, aldus Aad van Velsen. ,,Dan kun je denken aan de administratieve zaken die op orde zijn en dat de juiste informatie wordt doorgespeeld naar belanghebbende”.

Op deze manier laat Van Velsen zien hoe belangrijk het team is bij deze sport, omdat iedereen in het team even belangrijk is en een grote taak op zich neemt. Hij sluit af met zijn enthousiasme over het initiatief dat is genomen om deze sportverkiezing te organiseren. ,,Er is nieuw leven geblazen in het sporten, en juist dat vinden wij ‘mega’ belangrijk”, stelt de Stompwijker. ,,Wij trainen enorm veel voor de rally’s en weten hierdoor hoe mooi het is om samen een sport te beoefenen. Dit moet meer worden gestimuleerd”.

Bron: Voorburgsdagblad.nl