Na een voorspoedige reis naar Monaco en de druilerige regen en onder grote belangstelling is het team voor hun tweedaagse trip naar Monaco goed aangekomen.
De eerste stop werd gemaakt in Luxemburg voor de lunch en einde van de dag kwamen ze aan bij de geplande overnachtingsplaats Dijon waar ze een aantal van de andere deelnemers troffen. Samen zijn ze vertrokken voor de rit naar Monaco.

Na in Menton, zeg maar het bivak bij Monaco, was het vandaag tijd voor de keuring! Na ontbijt om 7.30 naar Bivak lopen en opbouwen. Gisteren al een to do lijst gemaakt en na overleg aan de gang gegaan. Stefan was na gisteren een beetje ziek en heeft in de loop van de dag nog geslapen. Er was een ontspannen en goeie sfeer. Zowel de rallytruck als ook de assistentietruck zijn grondig geïnspecteerd en daarnaast was er voor de mannen en vrouw de administratieve keuring. Dat betekent stempels, stickers, formulieren, handtekeningen enz. Maar dit is allemaal met succes afgerond en nu staat de Rallytruck in Parc Fermé wat betekend dat daar tot aan de start niet meer aan mag worden gesleuteld. Dus hebben ze een dagje vrij!

Het team is officieel gestart in Monaco. Heb je de livestream gemist? Kijk nog even het fragment van de start op Facebook.

Terwijl de assistentietruck rechtstreeks vanuit het bivak in Menton naar de haven van Séte reed sloten Aad, Jos en Emiel aan in de buurt van de haven. Samen reden ze de boot op en vierden ze de jaarwisseling onderweg naar Melilla Marokko. De overtocht van totaal 2 nachten en 1 dag vrijwel niets doen is volgens Rachel en de mannen moeilijk. De briefings en cursussen van de organisatie waren een prettig maar ook pittig tijdverdrijf en natuurlijk noodzakelijk. Omdat er niet veel plichtplegingen op de agenda stonden op zaterdag had iedereen de kans om een beetje uit te slapen. Het belangrijkste waren nieuwe schoenen voor Aad. (alles bij zich behalve schoenen en tandeborstel) en panty’s voor de monteurs. En nee, niet voor hun of Rachel om te dragen maar te gebruiken als filter/zeef bij het tanken. Er zijn nog een paar kleine klusjes gedaan zoals het bestickeren van de eigen gereedschapskisten van de monteurs en Rachel kreeg van Jos nog wat instructies over het gebruik van GPS in de Assistentietruck. Emiel bleef langer in omdat hij nog wat last had van z’n voet, maar ook dat is nu helemaal goed. Maar de rest van de tijd, wachten…dus werden de klaverjasskills opgepoetst en kwam ook yathzee op tafel! De dag werd officieel afgesloten met een algemene briefing voor alle teams van de organisatie.

Als het goed is zijn de Douna formaliteiten in de haven redelijk voorspoedig verlopen doordat de organisatie alle steun krijgt van de Marokaanse overheid. Brutus met aan boord Michel, Arie, Stefan en natuurlijk Rachel rijden vandaag 623km naar het eerste bivak in Dar Kaouar. Het Blauwe schatje gaat naar Nador voor de 1e etappe.

Routeanimatie; Rob Steltman AV Media

Hierbij de fotomomenten.