Na zo’n 6 weken full pull aan de truck werken was zondagmiddag de rallytruck eindelijk klaar en de assistentietruck volgeladen. Buiten alle reserve-onderdelen voor de rallytruck en de assistentietruck  om hebben we onze persoonlijke spullen, maar ook overnachtingsspullen zoals tenten, luchtbedden en slaapzakken bij ons. De maaltijden worden verzorgd door de organisatie van de Morocco Desert Challenge (MDC) en dat is naar zeggen heel goed geregeld. Tuurlijk kan het een keer gebeuren dat bijvoorbeeld de truck te laat in het bivak binnen komt. Dan moet je self supported zijn en zelf eten regelen. Daarom hebben we een hoekje in de servicetruck als “keukentje”.

 

Verder hebben we de assistentietruck helemaal volgestouwd met verzamelde kleding. De organisatie van de MDC heeft de teams gevraagd om kleding voor de kinderen in Marokko te verzamelen. De kinderen, welke in de bergen wonen moeten in de winder door weer, wind en kou naar school. Vaak hebben zij te weinig kleding om zich warm te kunnen houden en blijven ze maar thuis. Wij hebben een oproep in Stompwijk gedaan en hebben echt heel veel kleding binnen gekregen en gaan daar de organisatie en de kinderen in Marokko heel blij mee maken.

 

Inmiddels zijn Michel en Marnix onderweg naar Agadir. Het is een lange trip van zo’n 3500km. Ze zullen samen met Arco Rallysport optrekken en worden dinsdagavond in Alicante (Spanje) verwacht. In Alicante zullen veel deelnemers verzamelen en hebben ze alvast een klein “bivak” voorproefje. De organisatie van de MDC heeft namelijk een bbq georganiseerd in Alicante. Hier zal men heerlijk gaan eten en daarna hun eerste nachtje in een tentje gaan doorbrengen…

 

Woensdagmiddag gaat de truck de boot op en staat men een vaartocht van zo’n 6 uur te wachten. Na aankomst in Nador rijden Michel en Marnix naar een hotel waar de kussens opgeschud klaar zullen liggen.

 

Donderdag hebben ze nog een lange rit voor de boeg (ruim 1000 km) en zullen ze in Agadir arriveren.

 

Vrijdagmiddag vliegt de rest van het team naar Agadir en zal Marnix weer terugvliegen. Zijn trip zit er dan weer op en wij gaan dan weer verder met ons blauwe schatje.

 

We gaan onze uiterste best doen om jullie iedere dag op de hoogte te houden via ons facebook (www.facebook.com/vanVelsenRallySport/).