Op maandag 17 april aanstaande gaan we van start in de Morocco Desert Challenge. Een rally van 7 dagen die zal starten in Agadir en op zondag 23 april zal finishen in Saïda.

Het wordt voor ons team de vierde rally waar we aan gaan deelnemen en het is al weer de tweede rally van 2017.

 

De Rally

De Morocco Desert Challenge is de nieuwe naam voor de rally die voorheen bekent stond als de Libya Rally. Deze rally werd oorspronkelijk gereden in Libië en later in Tunesië maar door het politieke klimaat in deze landen wordt de rally nu al een paar jaar georganiseerd in Marokko. Voor de organisatie een reden om de naam te wijzigen in Morocco Desert Challenge.

Deze rally is een serieuze wedstrijd en zeker qua wedstrijdetappes en uitdagingen vergelijkbaar met de Dakar rally. Met dit verschil dat er na de start van de eerste etappe geen verbindingsetappes zijn van en naar het bivak. Dat betekent dat de wedstrijdetappes gelijk starten bij het bivak en ook finishen bij het bivak.
De lengte van de etappes en zeker ook de beproevingen zoals woestijnduinen, lastig te vinden waypoints en een uitdagende navigatie zullen zeker iedere dag gaan zorgen voor een onvoorspelbaar klassement.

Voor de rally hebben zich maar liefst 140 deelnemers ingeschreven uit 24 landen in zowel de motor, quad, buggy, auto en truckklassement. Bij de trucks hebben zich maar liefst 22 equipes ingeschreven waaronder vele Dakar deelnemers zoals Mammoet Rallysport en De Groot.

 

Het team

Voor ons team is deze rally een serieuze kans om ons te versterken als team en nog meer ervaring op te doen op te doen. Met de komst van Gerard van Veenendaal als monteur op de rallytruck hoopt Aad, samen met zijn vaste navigator Jos Schotanus een sterke crew in de cabine te hebben. Gerard is sinds 2006 betrokken geweest bij het Ginaf Rally Power team en is ook medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de rallytruck waar Aad nu mee rijdt. Daarnaast heeft hij zelf als monteur en ook een keer als coureur totaal negen keer actief deelgenomen aan de Dakar rally.

Deze rally heeft Aad ervoor gekozen om in de assistentie ook zijn vrouw Nicoline, dochter Anouska en zoon Michel mee te nemen. Michel brengt de truck samen met een medewerker van het transportbedrijf naar Marokko en straks weer terug en zal tijdens de rally als monteur werkzaam zijn. Anouska zal tijdens de rally zorgen voor bivak en cateringondersteuning. Nicoline zal samen met onze mediaman Rob Steltman gaan zorgen voor foto’s en video’s en in het bivak ook Anouska gaan helpen. Verder gaan als monteur nog Arie Verhagen en Stefan van Veenendaal mee. Stefan is de zoon van Gerard en in het dagelijks leven -net als Michel- vrachtwagenmonteur bij Ginaf Service. Het wordt Arie, na zijn debuut in de afgelopen Dakar, zijn tweede rally als monteur. Ook onze Rachel Rietveld zal er in Marokko bij zijn echter nu in dienst van de organisatie als bivak manager algemeen.
In Nederland zal Alex van der Heide voor ons weer website beheren..

 

Volg de rally en de media

De rally is dagelijks te volgen en het is zelfs mogelijks live de positie van de deelnemers te bekijken.

Tijdens de rally zullen wij als team u dagelijks informeren via social media en onze website met foto’s, de bekende facebook vlogjes en een dagelijkse video met rij- en onboardbeelden en interviews.
De organisatie heeft een uniek trackingsysteem voor alle deelnemers waarmee het mogelijk is om actueel hun positie te zien. We hebben deze tracking hier op onze website geïntegreerd.

Je kan de rally en ons team ook op je mobiel of tablet volgen via hun eigen android en iphone app ‘Morocco Desert Challenge’ waar ook hun laatste nieuwsfoto’s en klassement zijn terug te vinden.

RTL7 gaat van de rally een verslag maken in drie uitzendingen van een uur die in mei zullen worden uitgezonden. Ook ons team zal hier zeker in te zien zijn. Wij houden u op de hoogte wanneer deze zullen worden uitgezonden.

 

We zijn er klaar voor

Het complete team en de truck arriveren op vrijdag 14 april in Agadir. We zullen dan op zaterdag en zondag nog de laatste voorbereidingen treffen en zal de administratieve en technische keuring plaatsvinden.

We hebben er met z’n allen heel veel zin in en hopen dat u ons gaat volgen en geniet van deze mooie rally!